23.9 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΓΕΝΗΘΗΤΟ ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΤΑΟΥ ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ … ΥΓΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΓΕΝΗΘΗΤΟ ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΤΑΟΥ ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ … ΥΓΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκεί που κάποτε επικρατούσε σκοτάδι μόλις ο ήλιος εγκατέλειπε το θρόνο του στο στερέωμα, εκεί όπου βασίλευε πυκνό σκοτάδι μόλις η νύχτα κάλυπτε με το μανδύα της τα πάντα, σήμερα με την απεριόριστη ευεργεσία του ζεύγους Μαρίνας και Αθανασίου Μαρτίνου, γεννήθηκε φως, ζωή και νεανική ζωντάνια.

Ο λόγος για το Νταού όπου απ’ τις αρχές του 2015 παραδόθηκε το πλήρως ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου, οι δίδυμες αθλητικές εγκαταστάσεις ενός κλειστού γυμναστηρίου κι ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με το εξίσου απαραίτητο κυλικείο και το ανακαινισμένο επίσης αμφιθέατρο μετά από χρόνια εγκατάλειψης.

Σήμερα μετά την 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. απ’ τη 1η Ιουνίου και τη παράδοση τέλος Αυγούστου του κλειστού γυμναστηρίου, με την παράλληλη λειτουργία του γηπέδου και την αξιοποίηση του αμφιθεάτρου στο 2όροφο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στο Κ.Υ. με διάφορες εκδηλώσεις επιστημονικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, η περιοχή βρίθει από ζωή.

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα έγινε αισθητό σ’ όλο το μεγαλείο του τη Πέμπτη 3 Νοεμβρίου αργά το απόγευμα όταν στο χώρο λειτουργούσαν παράλληλα οι δύο αθλητικές εγκαταστάσεις με δεκάδες αθλούμενα παιδιά, προπονητές και τους συνοδούς τους, το αμφιθέατρο κατάμεστο για μια παρουσίαση βιβλίου και φυσικά το εφημερεύον Κ.Υ. που γέμιζαν ζωντάνια, κίνηση και φως την αναμορφωμένη περιοχή. 

Ήταν το επιστέγασμα προσπαθειών ετών για να μην εγκαταλειφτούν στη μοίρα τους οι θησαυροί της 1ης ΥΠΕ που βρίσκονταν ξεχασμένοι μέσα στα 460 στρέμματα της Νταού ιδιοκτησίας του Υπουργείου Υγείας, με πρώτο φυσικά το Κ.Υ. που με λίγη επιπλέον προσπάθεια μπορεί να μετατραπεί σε μικρό νοσοκομείο βραχείας νοσηλείας ανακουφίζοντας έτσι τόσο τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και των νησιών που εξυπηρετούνται απ’ το λιμάνι της Ραφήνας, όσο και τις κεντρικές νοσοκομειακές μονάδες  από περιστατικά που μπορούν να αντιμετωπιστούν σ’ αυτό. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα