21 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΟΛΓΑ ΚΟΥΡΕΛΛΑ! ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΙΣΤΙΚΙΔΗ

ΟΛΓΑ ΚΟΥΡΕΛΛΑ! ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΙΣΤΙΚΙΔΗ

Η Όλγα Κουρέλλα γεννήθηκε στα Γρεβενά. Μια γνήσια κι ορκισμένη Μακεδόνισσα που διαθέτει άποψη σχετικά με το όνομα της γειτονικής χώρας. Εδώ και 25 χρόνια, απ’ όταν ανέλαβε υπαλληλική σχέση με το πρώην ΠΝΑ ως νοσηλεύτρια, κατοικεί μόνιμα στη Ραφήνα. Την συναντήσαμε χτες κατά την επίσκεψή μας στο Κ.Υ. Ραφήνας όπου εφημέρευε, για ένα ευτυχώς ελαφρό προβληματάκι υγείας που έγινε αιτία να την γνωρίσουμε και ως υποψηφία Δημοτική Σύμβουλο με την παράταξη του υπ. δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη «Νέα Αρχή».

Ήταν η ευκαιρία να της κάνουμε μια-δυο ερωτήσεις σχετικά με την απόφασή της να συμμετέχει ενεργά στην τοπική δημοτική σκηνή.

  • Έχετε προηγούμενη εμπειρία σε εκλογική διαδικασία αυτής της μορφής κα Κουρέλλα;
  • Ομολογώ όχι. Ωστόσο πρέπει να πω ότι διετέλεσα μέλος του συλλόγου εργαζομένων του πρώην ΠΝΑ και δώσαμε πολλούς αγώνες επί χρόνια, τόσο για να παραμείνει η έκταση των 160 στρεμμάτων στο Υπουργείο Υγείας (να θυμίσω ότι πολλοί επιβουλεύονταν την αποχαρακτήριση της εν λόγω έκτασης – φιλέτο για ευνόητους λόγους) και την μετατροπή των εξωτερικών Ιατρείων του νοσοκομείου σε Κ.Υ. αστικού τύπου τότε, όσο και για την μετέπειτα ανακαίνιση – αναβάθμιση του Κ.Υ. μας στη σημερινή του μορφή. Όμως είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε ψηφοδέλτιο δημοτικής παράταξης.
  • Πως αποφασίσατε να συμμετέχετε στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Νέα Αρχή»;
  • Δέχτηκα μια πολύ τιμητική πρόταση απ’ τον κο Πιστικίδη υποψήφιο Δήμαρχο Ρ-Π την οποία δεν ήταν δυνατόν ν’ αγνοήσω. Έτσι αποφάσισα ενσυνείδητα να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο επειδή πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά περισσότερα εκ των έσω προς όφελος των συμπολιτών μου.
  • Σε ποιο τομέα νομίζετε ότι μπορείτε ν’ αποδώσετε περισσότερο εάν οι ψηφοφόροι σας εκλέξουν;
  • Ο τομέας της υγείας και μάλιστα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, είναι αυτός που γνωρίζω άριστα καθώς την υπηρετώ χρόνια. Επιπλέον με εμπνέει το όραμά μου να γίνουν ακόμα περισσότερα στο χώρο του Κ.Υ. μας που αποτελεί πρότυπο, το διαπιστώσατε σήμερα Σάββατο πρωί που μας επισκεφτήκατε σε αυξημένη εφημερία με ειδικότητες εφημερευόντων ιατρών και εργαστηρίων. Θέλω ν’ αγωνιστώ πιέζοντας και μέσω της δημοτικής αρχής (το κάνουμε ως εργαζόμενοι αλλά μόνο η δική μας προσπάθεια δεν επαρκεί), ώστε το κέντρο μας να στελεχωθεί με περισσότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε ν’ ανταποκριθεί στην μεγάλη επισκεψιμότητα πολιτών όχι μόνο απ’ τον δήμο μας αλλά κι απ’ την ευρύτερη περιοχή Μαραθώνα, Σπάτα, ακόμα και Παλλήνη κ.α. Επίσης είναι αναγκαία η επέκταση των εγκαταστάσεων, αφού δόξα τω Θεώ χώροι προς ανακαίνιση υπάρχουν, για δημιουργία επιπλέον ιατρείων και εργαστηρίων που θα υποδεχτούν ιατρικά μηχανήματα στην αναμονή από ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής. Υπάρχουν τόσα που μπορώ να πω σ’ αυτό το επίπεδο, αλλά δεν θέλω να εκμεταλλευτώ το χρόνο των αναγνωστών σας.
  • Μια τελευταία ερώτηση. Πόσο φοβηθήκατε απ’ την επέλαση της πύρινης λαίλαπας του Ιουλίου έξω απ’ την πόρτα σας;
  • Πραγματικά φοβηθήκαμε όλοι όσοι εφημερεύαμε εκείνο το απόγευμα ΠΟΛΥ! Η έγνοια μας, ακόμα κι όταν η υπεύθυνη επιστημονικού προσωπικού ανακοίνωσε την εκκένωση του κέντρου με παράλληλη ενίσχυση της εφημερίας του Κ.Υ. Σπάτων, ήταν στραμμένη στα υπόγεια όπου υπάρχει μονάδα παρασκευής οξυγόνου. Καταλαβαίνετε τι μπορούσε να συμβεί αν η φωτιά έφτανε εδώ; Η καταστροφή όχι μόνο του Κ.Υ. αλλά και της γύρω περιοχής θα ήταν ολοκληρωτική. Ευτυχώς ο άνεμος ήταν αντίθετος. Να σημειωθεί ότι ακόμα κι όταν εμείς φύγαμε, υπάλληλοι άλλων ειδικοτήτων ψυκτικοί – ηλεκτρολόγοι κλπ. μαζί με εθελοντές μη φανταστείτε πολλοί, όλοι κι όλοι 5-6, έμειναν πίσω και με αυτοθυσία ανέκοψαν τη φωτιά που απειλούσε την κεντρική αποθήκη φαρμάκων και το δασάκι που περιβάλλει τον ναό των Αγίων Γεωργίου και Αλεξάνδρου. Οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη σ’ αυτούς τους ήρωες για μας. Όταν πλέον οι κρίσιμες ώρες πέρασαν ένα πυροσβεστικό όχημα παρέμεινε σε επιφυλακή στον περιβάλλοντα χώρο του Κ.Υ.
  • Κα Κουρέλλα, Όλγα, σας ευχαριστούμε για τα όσα ενδιαφέροντα μας είπατε. Σας ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα