24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤελετή λήξης με απονομή βραβείων μεγάλου ιστιοπλοϊκού αγώνα «AEGEAN 600»

Τελετή λήξης με απονομή βραβείων μεγάλου ιστιοπλοϊκού αγώνα «AEGEAN 600»

Στην τελετή λήξης και απονομή βραβείων του μεγάλου ιστιοπλοϊκού αγώνα «AEGEAN 600» παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής Νίκος Πέππας και με τη ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγώνα.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής, από τις 2 έως τις 10 Ιουλίου, καλύπτοντας 600 ναυτικά μίλια, χωρίς στάση, μεταξύ αυτών και ένα μεγάλο τμήμα ακριτικών ακτογραμμών.

Εκατοντάδες ιστιοπλόοι που βρέθηκαν στην Τελετή Λήξης της διεθνούς διοργάνωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο του Λαυρίου.

Στην γραμμή της εκκίνησης, μπροστά από τον Ναό του Ποσειδώνα, βρέθηκαν 37 ιστιοφόρα από δεκάδες χώρες. Τα σκάφη διένυσαν μία διαδρομή 600 ναυτικών μιλίων, χωρίς στάση, με διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Οι εικόνες από τους χώρους κοινωνικής δικτύωσης των αγωνιζομένων ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο διαφημίζοντας τις ομορφιές της Ελλάδος.

Το «AEGEAN 600» της επόμενης χρονιάς θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 16 Ιουλίου, στην ίδια διαδρομή, και, ήδη, ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης έχει δεχτεί τις πρώτες δηλώσεις συμμετοχής. Οι ομορφιές του Αιγαίου Πελάγους, η προσεχτικά σχεδιασμένη ιστιοδρομία και η φιλοξενία εντυπωσίασαν αγωνιζόμενους και συνοδούς.

«Οι κυβερνήτες των σκαφών έχουν ενθουσιαστεί από τη διοργάνωση και εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους προς την Οργανωτική Επιτροπή. Φίλοι της ιστιοπλοΐας από Αμερική και Αυστραλίας παρακολουθούσαν τον αγώνα και δήλωσαν τον θαυμασμό τους για την τόσο καλά σχεδιασμένη διοργάνωση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Κατά τη διάρκεια των απονομών, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής Νίκος Πέππας, μεταφέροντας και τους χαιρετισμούς και στήριξη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, συνεχάρη το σύνολο των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής και τα πληρώματα καθώς με τη συμμετοχή και τις επιδόσεις τους όπως ανέφερε ανέδειξαν τη φυσική ομορφιά της πατρίδας μας, τη νησιωτικότητά της και το απέραντο γαλάζιο των θαλασσών της, ειδικά κατά μήκος των ακριτικών νησιών στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα εθνικής υπερηφάνειας.

Το βαρύτιμο κύπελλο του αγώνα, που είναι ακριβές αντίγραφο ενός κρατήρα αττικού εργαστηρίου του 5ου αιώνα π.Χ., εντυπωσίασε όλους όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση. Οι νικητές πήραν ασημένια αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων από το 3.000 π.Χ. του Πρωτοκυκλαδικού Πολιτισμού μέχρι τον 5ο αιώνα της Κλασικής Εποχής, και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους τόσο για την τέχνη των Αρχαίων Ελλήνων όσο και για την ανάδειξή της που γίνεται από τους σύγχρονους Έλληνες. Μάλιστα, όπως είπαν, πιστεύουν ότι η βράβευση με αντίγραφα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού αποτελεί μεγάλη τιμή.

Ο αγώνας υποστήριξε την οικολογική δράση του ΠΟΙΑΘ «Να σώσουμε τις θάλασσες μας».

Στην εκδήλωση της Τελετής Λήξης, το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας Γιώργος Ανδρεάδης, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Λαυρίου, εκπρόσωπος του αρχηγού Λ.Σ., αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Ζούμπος κ.α.

Τα τελικά αποτελέσματα: IRC: 1) Atalanta II (κυβερνήτης Φραντσέσκο Ντι Άντζελις, Ιταλία), 2) Optimum 3 – Samos Steamship (κυβ. Βαγγέλης Νικολόπουλος, Χάρης Μαυρογεώργης, Ελλάδα), 3) Artemis (κυβ. Κράεν Μπρινκ Νίλσεν, Δανία).

ORC: 1) Optimum 3 – Samos Steamship (κυβ. Βαγγέλης Νικολόπουλος, Χάρης Μαυρογεώργης, Ελλάδα), Blur (Πίτερ Γκούσταφσον, Σουηδία), 3) Artemis (κυβ. Κράεν Μπρινκ Νίλσεν, Δανία).

Double Handed: 1) Krone One» (Μιχαΐλ Κοπάνοβ – Ρούμεν Κοτόβ, Βουλγαρία), 2) Αether (Γεράσιμος Πετράτος και Εύη Δελίδου, Ελλάδα), 3) Blue Planet (Κρίστιαν Κερλ – Ίγκασι Μάνγκα, Γερμανία).

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα από την επίσημη σελίδα της διοργάνωσης aegean600.com.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα