27.4 C
Athens
Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚατά μέτωπο επίθεση Βασιλόπουλου για τις «δια περιφοράς» συνεδριάσεις του Δ.Σ. Ρ-Π

Κατά μέτωπο επίθεση Βασιλόπουλου για τις «δια περιφοράς» συνεδριάσεις του Δ.Σ. Ρ-Π

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι για τον επικεφαλής της παράταξης μειοψηφίας «Δύναμη Ανάπτυξης», Ανδρέα Βασιλόπουλο απ’ την προσφιλή συνήθεια του, όχι μόνο να μην κάνει συνεδριάσεις διά ζώσης, αλλά να ελαχιστοποιεί ακόμα και αυτές με τηλεδιάσκεψη, εις βάρος των «δια περιφοράς» συνεδριάσεων.

Σήμερα πρωί, ημέρα μιας ακόμα «δια περιφοράς» συνεδρίασης, ο κος Βασιλόπουλος κατέθεσε επιστολή εναντίωσης στην εν λόγω συνεδρίαση όσον αφορά τη συζήτηση του 2ου θέματος, επισημαίνοντας τα σημεία στα οποία «πάσχει» η οποιαδήποτε απόφαση, απειλώντας ταυτόχρονα ότι εάν δεν αναβληθεί το συγκεκριμένο θέμα, θα αναγκαστεί να προσφύγει για ακύρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ακολουθεί η:

Επιστολή εναντίωσης στη δια περιφοράς συζήτηση του 2ου θέματος ΔΣ

Είναι απαράδεκτη και καταχρηστική η διεξαγωγή συνεχόμενων «δια περιφοράς» συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τακτική στην οποία καταφεύγει η Δημοτική Αρχή όταν δεν θέλει να υπάρχει διάλογος για τα προς ψήφιση θέματα.

Αξίζει να υπενθυμίσω ότι μέσα στον Δεκέμβριο πραγματοποιήσαμε μόνον μία (1) συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη και όλες οι άλλες πέντε (5) έγιναν άνευ λόγου δια περιφοράς.

Επί συγκεκριμένου, στην εισήγηση (ΠΕΑ 4744/20.12.21) που λάβαμε μόλις σήμερα το μεσημέρι, προτείνεται από τον δήμαρχο η συνέχιση της παραχώρησης των κοινοχρήστων χώρων των πλατειών μας για τραπεζοκαθίσματα, που είχε γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις COVID-19.

Ως παράταξη εκφράζουμε την έντονη αντίρρησή μας στα παρακάτω:

1) Οι σχετικές διατάξεις (άρθρο 60, ν.4795/2021) αναφέρουν ρητώς

α) ότι η παραχώρηση του επιπλέον χώρου θα γίνει έως την 31/10/2021 και

β) ότι δε θίγονται δικαιώματα διπλανών επαγγελματιών εστίασης.

2) Στη σημερινή απογευματινή συνάντηση Δημάρχου και επαγγελματιών στην αίθουσα στου Δημοτικού Συμβουλίου δεν γνωρίζουμε εάν κλήθηκαν όλοι οι έχοντες ενδιαφέρον επαγγελματίες, σίγουρα όμως δεν κλήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, ώστε να μπορούν αρμοδίως να ενημερώσουν τους δημοτικούς συμβούλους που θα κληθούν να ψηφίσουν αύριο.

3) Για τις παραχωρήσεις που έγιναν με βάσει ν.4795/2021 περί COVID-19, δεν υποβλήθηκαν αιτήσεις από τους επαγγελματίες, ούτε γνωρίζουμε εάν θίγονται γειτονικοί χώροι εστίασης από τον τρόπο που εφαρμόστηκε το μέτρο. Επομένως δεν είναι λογικό να λάβουμε αύριο απόφαση για «μονιμοποίηση» του προσωρινού μέτρου κατά το έτος 2022.

4) Ο Κανονισμός παραχώρησης χρήσης κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου αναφέρει στο άρθρο 7 ότι «η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους γίνεται μόνο στην πρόσοψη του καταστήματος…» κάτι που στην ισχύουσα προσωρινή κατάσταση δεν έχει τηρηθεί.

5) Ο Κανονισμός παραχώρησης χρήσης κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου αναφέρει στο άρθρο 8 ότι «η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ Καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος – Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης τηλ. γραφείου 210–8056325 [email protected] f/b: dynamianaptyxis μπορεί να επεκταθεί και μπροστά από όψη άλλης ιδιοκτησίας, μόνο μετά από το συνολικό σχεδιασμό των χώρων που θα διατεθούν»

6) Ο Κανονισμός παραχώρησης χρήσης κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου αναφέρει στο άρθρο 8 ότι «Για τις πλατείες πάρκα άλση που υπάρχει σχέδιο διάταξης τραπεζοκαθισμάτων πρέπει να τηρείται το υπάρχον σχέδιο, μέχρι να εγκριθεί νέο» και σήμερα σαφώς υπάρχει και ισχύει σχέδιο διάταξης και σαφώς δεν έχει εγκριθεί νέο.

Κύριε Πρόεδρε,

α) λόγω ελλιπούς ενημέρωσης του σώματος,

β) λόγω ελλιπούς ενημέρωσης των ενδιαφέρομενων επαγγελματικών

γ) λόγω μη τήρησης του άρθρου 7 του σχετικού κανονισμού του Δήμου μας,

δ) λόγω μη τήρησης του άρθρου 8 του σχετικού κανονισμού του Δήμου μας,

ε) λόγω μη υπάρχουσας κατεπείγουσας ανάγκης λήψης απόφασης παρακαλούμε για την αναβολή του θέματος ώστε να συζητηθεί σε κανονική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία να μπορούν να συμμετέχουν οι σύμβουλοι, αλλά και ως προσκεκλημένοι όσοι επαγγελματίες ενδιαφέρονται, διαφορετικά θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε για ακύρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Με τιμή,

Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος

Καθηγητής Γεωπληροφορικής, Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου, Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα