23.9 C
Athens
Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤσεμπέρης-Γαβριήλ-Βουδούρης vs Βασιλόπουλου στη συνεδρίαση Δ.Σ. χτες

Τσεμπέρης-Γαβριήλ-Βουδούρης vs Βασιλόπουλου στη συνεδρίαση Δ.Σ. χτες

Η χτεσινή μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου κατανάλωσε τον περισσότερο απ’ τον πολύτιμο χρόνο του, στην επαναφορά γεγονότων  της προηγούμενης συνεδρίασης που οδήγησαν στην παραίτηση Βασιλόπουλου.

Αυτή τη φορά ο «χορός» της εσωτερικής διαμάχης, η οποία υπέβοσκε όπως αποδείχτηκε από καιρό στους κόλπους της συνδιοίκησης Μπουρνούς-Βασιλόπουλου, εμφανίστηκε σε όλο του το μεγαλείο με την έναρξη της συνεδρίασης, με πρώτο ομιλητή τον Χρήστο Τσεμπέρη και ακολούθους τους Παναγιώτη Γαβριήλ και Μάκη Βουδούρη, με τον Βασιλόπουλο να καταγγέλλει ότι δέχεται ενορχηστρωμένη επίθεση.

Ο Α. Βασιλόπουλος υπομονετικά άκουσε και τους τρεις και τους απάντησε συνολικά. Όμως εμείς για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών μας, θ’ ασχοληθούμε με την ερώτηση καθενός και την απάντηση που δόθηκε σε κάθε μια.

Ο Χ. Τσεμπέρης απευθυνόμενος κυρίως στον Πρόεδρο του Σώματος, κατήγγειλε τον Α. Βασιλόπουλο για την τοποθέτησή του, μετά την παρέμβαση Βουδούρη στην προηγούμενη συνεδρίαση όταν δήλωσε ότι ως αντιδήμαρχος δεν μπορεί να μην ψηφίζει τις εισηγήσεις της δημοτικής αρχής (γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση Βασιλόπουλου) κι ο Ανδρέας απάντησε ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση ενέχει φασιστική νοοτροπία, που εφαρμόζεται σε δικτατορικά καθεστώτα, ενώ ο Χρήστος ζήτησε την ανάκληση του χαρακτηρισμού αυτού απ’ τον Βασιλόπουλο.

Ο Βασιλόπουλος απάντησε ότι αν γίνει αποδεκτό το δικαίωμα κάθε δημοτικού συμβούλου ή αντιδημάρχου να εκφράζει αντίθετη κατά συνείδηση άποψη ψηφίζοντας αρνητικά κάτι με το οποίο διαφωνεί, που είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας, τότε κι εκείνος θ’ ανακαλέσει τα όσα είπε περί φασιστικής νοοτροπίας, που σαφώς περιλαμβάνει μόνο το συγκεκριμένο τρίο κι όχι το σύνολο των συμβούλων της πλειοψηφίας που δεν πήραν μέρος επί του συγκεκριμένου ζητήματος, προκαλώντας νέα έκρηξη διαμαρτυρίας Τσεμπέρη και την επέμβαση του Προέδρου που την απέτρεψε, χωρίς ωστόσο να τοποθετηθεί επί του θέματος όπως επίμονα ζητούσε ο Τσεμπέρης.

Ο Παναγιώτης Γαβριήλ κατήγγειλε τον Βασιλόπουλο ότι οικειοποιείται δράσεις της δημοτικής αρχής προς ίδιον όφελος. Συνέχισε με  παλαιότερη επιστολή που έστειλε στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις μεταγραφές και τη μοριοδότηση των πυρόπληκτων υποψηφίων στις Πανελλαδικές, υπογράφοντάς την μάλιστα ως αντιδήμαρχος. Μιά επιστολή που κατά την άποψή του έβριθε λαθών κι ο Βασιλόπουλος αναγκάστηκε να την κατεβάσει απ’ το διαδίκτυο που την είχε αναρτήσει.  Στο σημείο αυτό επενέβη ο δήμαρχος διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος ζήτησε απ’ τον αντιδήμαρχό του (Βασιλόπουλο) να την κατεβάσει, επειδή δεν τον είχε ενημερώσει επ’ αυτής.

Απαντώντας ο Α. Βασιλόπουλος είπε ότι:

Πρώτον η επιστολή εκπροσωπούσε την παράταξή του, απλά υπέγραψε και με την ιδιότητά του εκείνη την εποχή ως «αντιδήμαρχος, επικεφαλής παράταξης “Δύναμη Πολιτών”», ήταν απόλυτα σωστή στα αιτήματα υπέρ των πυρόπληκτων μαθητών «ήταν λάθος, ρώτησε, να ζητάμε αυξημένη μοριοδότηση συν τις μεταγραφές των πυρόπληκτων μαθητών;» και Δεύτερον “την κατέβασα απ’ το διαδίκτυο επειδή μου το ζήτησε ο Δήμαρχος. Πειθάρχησα ως μέλος της διοίκησης του δήμου”.

Δ.Α.Α. «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Εσκεμμένη ενέργεια η επιβάρυνση της Ραφήνας προς όφελος της Αρτέμιδας!

Ο Μάκης Βουδούρης κατήγγειλε τον Βασιλόπουλο ότι δεν τελεσφόρησε η προσπάθεια που έκανε προς αποφυγή επιβάρυνσης της Ραφήνας απ’ την εναέρια κίνηση του αεροδρομίου και ζήτησε εξηγήσεις επ’ αυτού.

Σαν βόμβα έσκασε η απάντηση Βασιλόπουλου ότι σε σχετικού ψήφισμα του Δ.Σ. προς την διοίκηση του αερολιμένα απαντήθηκε «ότι εσκεμμένα η διοίκηση επιβαρύνει την Ραφήνα προς όφελος της Αρτέμιδας». Δήλωσε δε ότι ως επικεφαλής παράταξης θα έχει προγραμματισμένες συνομιλίες με υπευθύνους του αεροδρομίου μετά τον Αύγουστο. Αναρωτήθηκε δε τι έχει κάνει η δημοτική αρχή επ’ αυτού;

Κατόπιν τούτων η περισσότερη ώρα της συνεδρίασης αναλώθηκε σε εσωτερικά θέματα συνδιοικήσης όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δαμιανός Φαφούτης και μάλιστα σε συζητήσεις εκτός διαδικασίας της παρούσης συνεδρίασης.

Ο Δ. Φαφούτης επίσης τόνισε ότι η δημοτική αρχή μονοπωλεί την παρουσία της στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης και δεν μπορεί ν’ αφαιρεί το δικαίωμα οποιουδήποτε,του Βασιλόπουλου εν προκειμένω, να κοινοποιεί τη γνώμη και τις απόψεις του.

Να σημειωθεί η «περίεργη» απουσία τριών δημοτικών συμβούλων παράταξης της μειοψηφίας, Κάρλος, Αραπκιλή – Βιάδη, Δημητριάδη, που έρχεται να ενισχύσει την φημολογία περί ενίσχυσης της δημοτικής αρχής Μπουρνούς. Η συνέχεια θα δείξει αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στα τοπικά δρώμενα, που αναμένεται με ενδιαφέρον από Σεπτέμβριο και μετά.

Αύριο έπεται συνέχεια σχετικά με όσα ειπώθηκαν σε διάφορα θέματα στην εν λόγω συνεδρίαση, από άλλους δημοτικούς συμβούλους.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα