27.9 C
Athens
Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔήμος Ραφήνας-Πικερμίου: Έκπτωτος ο Γιώργος Χριστόπουλος. Ορκίστηκε η Κατερίνα Παπαδοπούλου

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου: Έκπτωτος ο Γιώργος Χριστόπουλος. Ορκίστηκε η Κατερίνα Παπαδοπούλου

Έκπτωτος κηρύχτηκε ο Γιώργος Χριστόπουλος απ’ την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  

«Με τη υπ’ αριθ. Πρωτ. 85954/22462/18-9-2019 πράξη του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, περί αυτοδίκαιης έκπτωσης εκ του αξιώματός του, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 53 του Ν.3852/2010 όπως ισχύει, του εκλεγέντος Δημοτικού Συμβούλου Ραφήνας-Πικερμίου Γιώργου Χριστόπουλου του Χαραλάμπους, με αποτέλεσμα την κένωση της θέσης του Δημοτικού Συμβούλου…» με αυτή την όχι ευχάριστη διοικητική πράξη σφραγίζεται η μακροχρόνια αυτοδιοικητική πορεία του κου Χριστόπουλου, πρώην Δημάρχου Ρ-Π.

Ανεξερεύνηται αι βουλαί… Χριστόπουλου

Ο κος Χριστόπουλος εξέπεσε αυτοδίκαια του αξιώματός του (επικεφαλής παράταξης), λόγω της αψυχολόγητης μεταχρονολογημένης παραίτησής του, πριν την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και των δημοτικών / τοπικών συμβούλων, αγνοώντας(;) τις δυσάρεστες επιπτώσεις, που θα είχε η άκαιρη παραίτησή του αυτή, για την υστεροφημία του. Και τούτο παρά τις υποδείξεις στενών συνεργατών του, να παραιτηθεί εντός προθεσμίας κάτι που απέρριψε, ενώ εξέπληξε τους πάντες όταν παραιτήθηκε ελάχιστα 24ωρα πριν την επίσημη ορκωμοσία. Όπως και να ‘χει ο κος Χριστόπουλος που κυριάρχησε επί σειρά ετών στην τοπική πολιτική σκηνή ως αυτοδιοικητικός Α΄ και Β΄ βαθμού, έκλεισε την πορεία του με το στίγμα της αυτοδίκαιης έκπτωσης που αμαυρώνει την υστεροφημία του και προκαλεί θλίψη σ’ όσους τον στήριξαν στην μακροχρόνια πορεία του.

Ορκίστηκε η Κατερίνα Παπαδοπούλου Δημοτική Σύμβουλος Ρ-Π      

Η Κατερίνα Παπαδοπούλου, πρώτη επιλαχούσα της παράταξης «Δημοτική Αλλαγή», κλήθηκε και ορκίστηκε δημοτική σύμβουλος στη θέση του έκπτωτου επικεφαλής της παράταξης Γιώργου Χριστόπουλου.

Με την ορκωμοσία αυτή ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ελάσσονα μειοψηφία, η οποία έχει μείνει ακέφαλη μετά την έκπτωση του επικεφαλής της. Αναλύοντας τα όσα αναφέρει η κα Παπαδοπούλου σε ανάρτησή της στο FB, σχετικά με τον Γιώργο Χριστόπουλο «που ήταν, είναι και θα παραμείνει η ψυχή και το μυαλό της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ», διαφαίνεται ότι ο κος Χριστόπουλος θα παίξει σημαντικό ρόλο ως προς το ποιος τελικά θα εκπροσωπεί την ελάσσονα ως επικεφαλής.

Μια διαδικασία που – μακάρι να διαψευστούμε – δεν θα είναι ανέφελη καθώς υπάρχουν δύο σοβαροί διεκδικητές της θέσης. Απ’ την μια ο Σπύρος Κάρλος που το έχει δεδομένο λόγω του μεγάλου αριθμού σταυρών που συγκέντρωσε κι απ’ την άλλη η Κατερίνα Παπαδοπούλου που έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Οικονομικών και αναπληρώτρια Δημάρχου επί θητείας Χριστόπουλου, άρα διαθέτει μεγαλύτερη και σαφώς περισσότερη εμπειρία στα διοικητικά του δήμου.

Έτσι το σκηνικό που διαμορφώθηκε από φήμες σχετικά με τη θέση της Γραμματέως του Δ.Σ. που θα καταλάμβανε η Κατερίνα μετά την ορκωμοσία της και αφού παραιτηθεί η  συναδέλφός της που εκλέχτηκε κατά τη διάρκεια των Δημαιρεσιών, μπορεί να διαρραγεί αν η κα Παπαδοπούλου θελήσει να διεκδικήσει τη θέση της επικεφαλής της παράταξης, πολύ περισσότερο δε αν έχει συμπαραστάτη τον κο Χριστόπουλο.

Εν αναμονή εξελίξεων επιφυλασσόμεθα  να επανέλθουμε.

Η ανάρτηση της Κατερίνας Παπαδοπούλου σήμερα Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στην σελίδα της στο FB:

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!! Από σήμερα επιστροφή στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά από μια πενταετία, θα υπηρετήσω ξανά, ως εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος, τον τόπο μου. Αν και οι συνθήκες της επιστροφής μου είναι ιδιαίτερες και όχι ευχάριστες, η αφοσίωσή μου στο Δήμο μας και η προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών, μου δίνουν δύναμη, κουράγιο και υπομονή να αντεπεξέλθω στο καθήκον μου. Καθήκον απέναντι σε όλους όσους με στήριξαν με την ψήφο τους, στον Γιώργο Χριστόπουλο που ήταν, είναι και θα παραμείνει η ψυχή και το μυαλό της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και την οικογένεια μου που με στηρίζει πάντα. Θα ήθελα να έρχεστε στα Δημοτικά Συμβούλια και να συμμετέχετε σε αυτά, έτσι πρέπει άλλωστε και εγώ να γίνω, αν θέλετε, η φωνή σας μέσα σε αυτά. Καλή θητεία σε όλους μας!!!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα