25.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚλείνουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, βρεφονηπιακοί σταθμοί, ανοικτά τα σχολεία ειδικής αγωγής

Κλείνουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, βρεφονηπιακοί σταθμοί, ανοικτά τα σχολεία ειδικής αγωγής

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία των μονάδων σε όλη τη χώρα.

Επίσημα πλέον απ’ την κα Κεραμέως ανακοινώθηκε η παύση λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών. Ανοιχτά θα παραμείνουν τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων.

Η απόφαση λήφθηκε κατόπιν εισήγησης των ειδικών, παρότι οι μικροί μαθητές δεν συμβάλλουν ιδιαίτερα στην εξάπλωση της επιδημίας. Για τη συγκεκριμένη εισήγηση έπαιξε ρόλο η κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από τη λειτουργία των σχολείων και αφορά, μεταξύ άλλων, γονείς και ηλικιωμένους, οπότε το μέτρο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κινητικότητας.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο «αλληλένδετους τρόπους», εξήγησε η υπουργός. Αφενός με την εκπαιδευτική τηλεόραση, αφετέρου με την τηλεκπαίδευση.    Από τις 9πμ της Δευτέρας θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ 2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού. Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα ανακοινωθεί αύριο.

Από Τετάρτη τηλεκπαίδευση  

Όσο για την σύγχρονη τηλεκπαίδευση,«από τη Δευτέρα η διεύθυνση του σχολείου, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταστήσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές».

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, μετά την σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική και κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια τριάντα λεπτά, εν αντιθέση με τους μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων που έχει διάρκεια 40 λεπτών, σύμφωνα με την σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Επίσης οι μικροί μαθητές θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους μεσημεριανές ώρες, ώστε να μην συμπίπτουν με τις ώρες τηλεκπαίδευσης μαθητών Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητών, αποφεύγοντας κατά κάποιο τρόπο την υπερφόρτωση του δικτύου.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα