20.4 C
Athens
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠώς πέθαναν η Μαλένα και η Ίριδα; - Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών άνοιξε...

Πώς πέθαναν η Μαλένα και η Ίριδα; – Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών άνοιξε νέο κύκλο ερευνών

Νέο κύκλο ερευνών έχει ανοίξει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών για το θρίλερ της Πάτρας, έχοντας στο επίκεντρο το ερώτημα «πώς πέθαναν η Μαλένα και η Ίριδα». Πλέον, στην υπόθεση μπορούν να γίνουν περισσότεροι χειρισμοί, καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου αντιμετωπίζει ήδη την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, η στρατηγική η οποία θα ακολουθήσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι η ίδια που εφάρμοσαν και για το 9χρονο παιδί. Ήδη έχουν φτιάξει κατάλογο με το ποιες καταθέσεις πρέπει να λάβουν. Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές. Αυτή τη φορά, όμως, δεν θα γίνουν ερωτήσεις για το ιατρικό ιστορικό των δύο παιδιών, για το πώς μπήκαν στο νοσοκομείο και τι συνέβη εκεί, αλλά θα επιμείνουν πολύ στη στάση και τη συμπεριφορά της μητέρας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι αυτή τη φορά λόγω του ότι στην 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου έχει απαγγελθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την 9χρονη Τζωρτζίνα, οι αστυνομικοί έχουν «λυμένα» χέρια και μπορούν να κινηθούν διαφορετικά σε σχέση με πριν. Δηλαδή, μπορούν να χρησιμοποιήσουν στοιχεία που δεν είχαν στην έρευνα της 9χρονης, καθώς δεν υπήρχε κατηγορούμενος. Πλέον μπορούν να ανοίξουν το κινητό -εξ ου και οι έρευνες στο σπίτι της στην Πάτρα- και να ψάξουν τα social media της 33χρονης, αναρτήσεις που έχουν διαγραφεί, τηλέφωνα που έχει κάνει, καθώς και άλλες επικοινωνίες που είχε.

Παράλληλα, θα ζητήσουν από την ανακρίτρια το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει και νέα έρευνα στα ιστολογικά δείγματα που είχαν κρατήσει από τα άλλα δύο παιδιά. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν κατά πόσο μπορεί να γίνει τοξικολογική έρευνα, αλλά θα το επιχειρήσουν.

Θαμμένο μαζί με την Τζωρτζίνα το tablet της

Εν τω μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι την ώρα της ταφής της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου έβαλε μέσα στο φέρετρο και το tablet της 9χρονης.

Συγκεκριμένα η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με αποκάλυψη της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», ζήτησε να αφήσει τη συσκευή με την οποία όπως έλεγε, «έπαιζε συνεχώς όταν ζούσε» η Τζωρτζίνα, μέσα στο μνήμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θέλουν να διαπιστώσουν για ποιον πραγματικά λόγο θάφτηκε το tablet μαζί με την Τζωρτζίνα. Για παράδειγμα, θέλουν να εξετάσουν εάν από αυτό γίνονταν αναζητήσεις π.χ. για την προμήθεια κεταμίνης ή αν υπάρχουν άλλα ενοχοποιητικά για την 33χρονη στοιχεία που θέλησε να τα «θάψει» μαζί με το παιδί της.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται εισαγγελική εντολή για την εκταφή της Τζωρτζίνας, ώστε να ανασυρθεί το tablet με τη διαδικασία να αναμένεται να δρομολογηθεί άμεσα.

Νέες ουσίες εντοπίζονται στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Το αποτέλεσμα της τοξικολογικής εξέτασης που διενήργησε το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, φαίνεται πως εντοπίζει, όχι απλά την παρουσία μίας δεύτερης ουσίας, πλην της κεταμίνης, αλλά πολλές περισσότερες.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της εξέτασης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα e-reportaz, στο αίμα της 9χρονης φαίνεται πως εντοπίστηκαν τα αναισθητικά λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη, καθώς και βενζοδιαζεπίνες.

Η τοξικολογική έκθεση του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για την 9χρονη ΤζωρτζίναΠηγή: e-reportaz.gr

Υπενθυμίζεται πως ήδη από την Παρασκευή, η Χρυσάνθη Σαρδέλη, καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, είχε δηλώσει στην Αγγελική Νικολούλη και την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» τα εξής:

«Γίνονται κάποιες εξετάσεις αυτή τη στιγμή, αλλά πολλές φορές τα ευρήματα που έχουμε μας δίνουν πάτημα και για δεύτερη και τρίτη ανάλυση και γ’ αυτό είχαμε πει ότι μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο. Υπάρχει κάποια τέτοια αξιολόγηση αυτή τη στιγμή. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επισήμως από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών».

«Πιθανότατα να έρθουν στο φως κι άλλα ευρήματα. Η εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί», είπε από την πλευρά της η Ελένη Ζαγγελίδου, προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης

Αποκαλυπτικές οι καταθέσεις γιατρών

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN Greece και της Μίνας Καραμήτρου, οι καταθέσεις που πήρε το Ανθρωποκτονιών από γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων, όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα που σκότωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν τόσο καλά συγκροτημένες και δομημένες που δεν θα μπορούσαν να αφήσουν κανένα αναπάντητο κενό, για να στήσει πάλι η 33χρονη ένα ψέμα και να κρυφτεί.

Η γιατρός που παρακολουθούσε το παιδί κατέθεσε με σαφήνεια σε ποια κατάσταση έφτασε η 9χρονη στο νοσοκομείο, πώς έγινε καλά και πώς ξαφνικά χειροτέρεψε ξανά. Η ίδια, μάλιστα, ζήτησε να σταματήσει να δίνει τα φάρμακα στο παιδί η μάνα του, κάτι το οποίο συνέβαινε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

«… Η εισαγωγή της, όπως θυμάμαι, είχε γίνει Τετάρτη, μετά την μεταφορά της από νοσοκομείο της Πάτρας προκειμένου να προβεί σε έναν πλήρη νευρολογικό έλεγχο. Το παιδί είχε έρθει με διακοπή σίτισης από γαστροστομία, λόγω των περιστατικών που είχε.

Την Πέμπτη έγιναν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, συνοδεία του πατέρα της. Εντατικολόγοι έκριναν πως δεν έχριζε νοσηλείας σε ΜΕΘ, η καρδιά του λειτουργούσε πάρα πολύ καλά παρά το βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό του. Νευρολογικά δεν είχε δείγματα επιληπτικών κρίσεων εκτός ότι το παιδί είχε εγκεφαλοπάθεια και τετραπληγία. Ζήτησα να συνεχιστεί η σίτισή της με γαστροστομία.

Την Παρασκευή και ενώ συνοδός της ήταν η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, και αφού είχε ξεκινήσει η σίτισή της, το παιδί παρουσίασε τρία επεισόδια σπασμών και μυδρίασης. Στο ένα ήταν παρούσα νευρολόγος, η οποία δεν είχε εικόνα χαρακτηριστικών ενός επιληπτικού επεισοδίου. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την καταγραφή μηχανήματος που έγινε αργότερα, στο οποίο δεν υπήρχαν ενδείξεις επιληπτικού επεισοδίου. Ζήτησα εκ νέου την διακοπή σίτισης.

Μου φάνηκαν περίεργα αυτά που συνέβαιναν και έδωσα εντολή, για να μην γίνουν λάθη, η χορήγηση των φαρμάκων να γίνεται από τις νοσηλεύτριες και όχι από την μητέρα».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα