21 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΜε αυτόν τον σημαιοστολισμό υποδέχεται η δημοτική αρχή Ρ-Π την εθνική επέτειο;

Με αυτόν τον σημαιοστολισμό υποδέχεται η δημοτική αρχή Ρ-Π την εθνική επέτειο;

Αύριο στη Ραφήνα θα παρελάσουν τα νιάτα του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, μετά την απόφαση του δημάρχου, ο οποίος ερμήνευσε σύμφωνα με το δικό του τρόπο ανάγνωσης την σχετική ΚΥΑ για τις παρελάσεις, ενώ σε άλλους δήμους της αν. Αττικής θα γίνει παρέλαση σε κάθε Δημοτική Ενότητα που απαρτίζει τον ενιαίο δήμο.

Όμως η Ραφήνα δεν πρωτοτυπεί μόνο στον τομέα των παρελάσεων, αλλά υπολείπεται της έκφρασης σεβασμού για την Εθνική μας Επέτειο, με τον σημαιοστολισμό του πιο κεντρικού σημείου της Ραφήνας, της Λεωφόρου Φλέμινγκ, όπου το εθνικό μας σύμβολο, η σημαία μας, κυματίζει κουρελιασμένη σ’ όλες τις κολώνες του κεντρικού διαζώματος της οδού, μπροστά στον Μητροπολιτικό ναό της Παντοβασίλισσας.

Είμαστε σίγουροι ότι η δημοτική αρχή Μπουρνούς θα επικαλεστεί τον αέρα που ελεύθερος λυσσομανά. Αλλά η εύκολη δικαιολογία, έχει αντίλογο: καμιά σημαία, πόσο μάλλον μικρού μεγέθους, που ΔΕΝ παραμένει συνεχώς αναρτημένη, δεν μπορεί να παρουσιάσει αυτήν την εικόνα υπό οιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Άραγε ο τοπάρχης – δημιουργός του «ευρωπαϊκού» δήμου Ρ-Π, ενώ ξοδεύει αφειδώς χρήματα του δημοτικού κορβανά, δεν προνόησε να ξοδέψει για να προμηθευτεί σημαίες μικρού μεγέθους άριστης ποιότητας, για να κυματίσουν περήφανα κατά τη διάρκεια σημαιοστολισμού μιας τόσο σημαντικής εθνικής επετείου, όπως η 28η Οκτωβρίου;

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα